Välkommen till Stora Dagligvarudagen

"In the agreement, all countries agreed to work to limit global temperature rise to well below 2 degrees Celsius, and given the grave risks, to strive for 1,5 degrees Celsius." Paris, december 2015

På dagligvarubranschens årliga branschmöte Stora Dagligvarudagen kommer hållbarhet att stå i fokus. Tillsammans kommer vi att inspireras och gemensamt ställa oss frågan hur långt vår bransch har kommit och vad mer vi kan göra för att nå målen i Paris-avtalet.

Låt den 5 oktober bli branschens Parismöte – tillsammans för en hållbar dagligvarubransch!

 

Talare

Director, Stockholm Resilience Center

Prof. Johan Rockström

Director, Stockholm Resilience Center

Johan Rockström var en drivande kraft bakom The Earth Statement, som var ett initiativ från 17 av världens ledande klimatforskare, där man sammanfattade de viktigaste budskapen till världens ledare inför Parismötet i åtta punkter. På Stora Dagligvarudagen kommer han att sammanfatta de viktigaste budskapen till dagligvarubranschens ledare inför branschens nästa steg mot en hållbar dagligvarubransch.  

Fotograf

Mattias Klum

Fotograf

Mattias Klum kommer med hjälp av sina fantastiska foton att ta med oss på en resa som på ett handfast sätt kommer att skingra alla eventuella tvivel om att näringslivets hållbarhetsarbete måste vara en del av affärsplanen.

Direktör Corporate Responsibility (CCRO)

Kerstin Lindvall

Direktör Corporate Responsibility (CCRO)

Kerstin Lindvall sitter i ICA Gruppens ledningsgrupp och är direktör för Corporate Responsibility. Hon är ansvarig för att ICA Gruppen ligger i framkant i hållbarhetsarbetet och för målet om att ICA Gruppens verksamhet ska vara klimatneutral år 2020. På Stora Dagligvarudagen kommer Kerstin att delta i ett panelsamtal om branschens styrkor, utmaningar och möjligheter i hållbarhetsarbetet.

VD för tankesmedjan Fores

Mattias Goldmann

VD för tankesmedjan Fores

Mattias Goldmann utsågs till den mäktigaste personen i hållbarhets-Sverige 2016. Till vardags är han VD för tankesmedjan Fores. På Stora Dagligvarudagen kommer han att samtala med Professor Johan Rockström och representanter från vår egen bransch. Var står branschen nu och vilka initiativ behövs i framtiden?

Program

 
14.00 - 15.00

Registrering och mingel

 

Hållbarhet enda vägen till framgång för mänskligheten på jorden

Johan Rockström, Professor, Director, Stockholm Resilience Center

 

Panelsamtal -  Dagligvarubranschen två år efter Parisavtalet

Mattias Goldmann, utsedd till mäktigast i hållbarhets-Sverige 2016 och till vardags VD för tankesmedjan Fores, fortsätter samtalet med Professor Johan Rockström och representanter från vår bransch. Var står branschen nu och vilka initiativ kommer i framtiden?

 

Natur i balans - en vinnande strategi

Mattias Klum, Prisbelönt fotograf och filmare

 

17.15 - 19.00

Hållbarhetsmingel 

 

 
19.00

Efter en dag fylld av nya insikter och spännande möten med branschkollegor sätter vi oss till bords och avnjuter en hållbar meny, signerad Grand Hôtels chefskock Gabriel Ask.

Kvällen bjuder dessutom på underhållning och utdelning av priset Årets Dagligvara.


Anmälan

Kostnaden för eftermiddagens program är 1950 kr exkl moms och för middagen 1425 kr exkl moms.

Välkommen med Din anmälan senast 14 september!

 


Sponsor

Kontakt

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta:
Marie Höglund
Tel. 0708-634850

Konferenslokal:

Grand Hôtel, Vinterträdgården, Stockholm